رپرتاژ

تبلیغات

دلپری 2
تبلیغ 2

بیماری های رایج دوران بارداری

بیماری های رایج دوران بارداری

بیماری های رایج دوران بارداری از اهمیت بسیار بالایی برای زنان باردار برخوردار هستند. از این رو باید به دنبال کسب اطلاعات در رابطه با آن‌ها بود.

بارداری مقوله ای سخت و پیچیده برای هر زنی به حساب می آید که کم‌تر زنی پیش می آید که طول دوره 9 ماه بارداری را به فراموشی سپرده باشد.

این دوره یک تجربه متفاوت برای هر زنی محسوب می شود. در این زمان زنان باردار بسیار حساس شده و احساسات منفی و نگران کننده ای را به همراه دارند که این امر می تواند برای سلامت مادر و جنین تاثیر گذار باشد.

در این مطلب کیدمام به بیماری های رایج دوران بارداری خواهیم پرداخت.

 

بیماری های رایج دوران بارداری چرا و چگونه؟

معمولا بعضی از بیماری ها فقط در دوران بارداری اتفاق می افتد و برخی دیگر از پیش همراه فرد هستند. به طور مثال دیابت برای زنان باردار بسیار ضرر دارد چرا که سبب می شود نوزادان ضعیف حاصل بارداری با دیابت باشد.

بسیاری از خانم ها در سلامتی کامل باردار شده و با همان روند وضع حمل می نمایند. البته به جز مواردی مانند کمردرد، حالت تهوع در اوایل روز و یبوست که امری عادی برای روند بارداری تلقی می شود.

خانم ها در طول این دوران تغییرات زیادی را شاهد خواهند بود. گاهی اوقات پیش می آید که مادر با بیماری باردار می شود یا این که بیماری در حین بارداری رخ می دهد. بعضی از این بیماری ها تنها روی مادر اثر گذار است بعضی دیگر روی مادر و جنین تاثیر می گذارد.

 

مسمومیت دوران بارداری از جمله بیماری های رایج بارداری

یکی از بیماری های رایج دوران بارداری که دامن گیر زنان باردار است مسمومیت بارداری می باشد.

مسمویت بعضی مواقع در هفته های پایانی بارداری روی می دهد. زمانی که این مشکل برای زنان باردار اتفاق می افتد فشار خونشان بالا رفته، دست ها و پاهای آن ها به شکلی جدی ورم می کند و حجم پروتئینی که دفع می کنند بالاتر از حد معمولی است.

در صورتی که این مشکل جدی گرفته نشود امکان دارد مادر گرفتار تشنج یا کما شده و بچه در شکم مادر از بین برود.

برخی ها تصور می کنند که مسمومیت در اثر مواد مسموم موجود در خون به وجود می آید و این نام به همان علت روی آن گذاشته شده است در صورتی که نام علمی این بیماری پیره اکلامپسی یا پره اکلامپسی هست و پیش از مقطع تشنج رخ میدهد و اکلامپسی بعد از آن به وقوع می پیوندد.

علت روی دادن پیره اکلامپسی و اکلامپسی هنوز معلوم نشده است.

طبق تحقیقات به عمل آمده این مشکل در خانم هایی که در مرتبه اول بارداری به سر می برند، علی الخصوص خانم هایی که نوجوان بوده و  همچنین در زنان طبقات ضعیف تر جامعه که تغذیه مناسبی ندارند، رخ می دهد.

بر طبق نظریه ای بعضی از کمبودهای غذایی می تواند باعث بروز برخی از انواع این مشکل شود. هم چنین محتمل است که برخی از انواع پره اکلامپسی و اکلامپسی به علت کمبود جریان خون در رحم رخ دهد.

 

علائم مسمومیت بارداری که یکی از بیماری های رایج دوران بارداری به سه بخش تقسیم می شوند:
  • علائم پره اکلامپسی خفیف: ورم، بالا آمدن جزئی فشار خون، دفع مقداری جزئی پروتئین
  • علائم پره اکلامپسی حاد: ورم شدید، بالا آمدن جدی فشار خون، دفع مقدار زیادی پروتئین، سردرد، سر گیجه، دوبینی، حالت تهوع، استفراغ، درد شدید در قسمت راست شکم.
  • علائم اکلامپسی: تشنج و کما

معمولا پره اکلامپسی و اکلامپسی تا انتهای بارداری با فرد همراه می باشد ولی می توان زیر نظر پزشک زنان و با کنترل همیشگی فشارخون و مصرف داروهای درون رگی از این بیماری های رایج دوران بارداری پیشگری کرد.

هم چنین داروهایی برای تحریک تولید ادرار و در برخی از موارد حاد برای پیشگیری از فوت مادر، زایمان زودرس موجود است که با نظر پزشک می توان از آن استفاده نمود.

روش ثابت شده ای برای پیشگیری از مسمومیت بارداری که یکی از بیماری های رایج دوران بارداری است، وجود ندارد. با این حال کم کردن میزان مصرف نمک تاثیر شایانی در کمک به کاهش ورم بدن و مواردی از علائم این مسمومیت دارد.

در مراقبت های پیش از بارداری که توسط دکتر انجام می شود دائما وزن، فشار خون و ادرار بیمار بررسی می شود تا در صورتی که فرد به مسمومیت بارداری عارض شد زودتر مشخص شود و طبعا مشکلات کم تری گریبان گیر خانم باردار شود.

لازم به ذکر است به غیر از بحث بیماری های رایج، موارد مختلف دیگری نیز وجود دارند که باعث وارد شدن آسیب جدی به مادر و جنین می شود که نمونه ای از آن ها تزریق برخی واکسن ها در دوران بارداری است.

همچنین یک خانم باردار می بایست از انجام خیلی از کارها در دوران بارداری خودداری کند. برای آشنایی با این کارهای ممنوعه در دوران بارداری می توانید با کیدمام همراه باشید.

 

بیماری های قلبی در دوران بارداری

یکی از بیماری های رایج در دوران بارداری که زنان باردار با آن مواجه می شوند، بیماری های قلبی و عروقی می باشد.

اخیرا بروز بیماری های قلبی در سنین باروری بسیار کاهش پیدا کرده ولی با این وجود هنوز یکی از دلائل اصلی مرگ و میر در خانم های باردار به حساب می آید.

اکثر خانم ها قادر هستند تا بیماری های قلبی شناخته شده دوران بارداری را بدون هیچ گونه مشکلی پشت سر بگذارند ولی در بعضی از موارد که عضلات یا دریچه های قلب فرد شدیدا مشکل دارد، هر گونه فشار اضافی در حین بارداری می تواند منتج به نارسایی قلبی و حتی مرگ شود.

به همین علت خانم هایی که از بیماری قلبی خود آگاهی دارند حتما قبل از اقدام به بارداری با پزشک خود مشورت نمایند.

 

بیماری های رایج دوران بارداری

دیابت دوران بارداری

یکی از بیماری های رایج در دوران بارداری بیماری دیابت است. پیش از پیدایش انسولین برای درمان دیابت، خانم های باردار که به دیابت ابتلا داشتند، یا جنین خود را از دست می دادند یا ماحصل بارداری آن ها منتج به از دست رفتن مادر و کودک می شد.

امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی زن باردار دیابتی می تواند انتظار به دنیا آوردن یک نوزاد سالم و طبیعی را داشته باشد.

مادر دیابتی ممکن است گرفتار پره اکلامپسی، مرده به دنیا آمدن بچه یا به دنیا آمدن فرزندانی که به شکل غیر نرمالی ریز هستند، شود.

به همین علت برای یک خانم دیابتی خیلی مهم است تا پیش از بارداری نسبت به پایین آوردن گلوکز خود اقدام کند تا گرفتار بیماری های رایج در دوران بارداری نشود.

هنگامی که خانم دیابتی باردار می شود باید بیش از بقیه تحت نظر پزشک باشد و به طبع آزمایشات پزشکی بیشتری را انجام دهد.

در این اختلال خانم هایی که پیش از بارداری دچار دیابت نبودند، در حین بارداری علائمی از دیابت را از خود نشان می دهند. این خانم ها به طور مرتب باید تحت نظر پزشک باشند و ادرار آن ها بررسی شود تا میزان قند و گلوکزی که از دست میدهند بیش از حد مجاز نباشد.

در صورتی که در ادرار فرد قند مشاهده شود دکتر آزمایش خونی تجویز می نماید تا مطلع شود قند خون بیمار بالا هست یا خیر.

اضافه بر این امروزه بیشتر پزشکان حتی در صورت نرمال بودن تست ادرار، آزمایش خونی که نام آن تست تحمل گلوکز است را در هفته های 24 الی 28 بارداری برای زنان باردار انجام می دهند.

 

در صورتی که نتایج آزمایش بالا رفتن میزان گلوکز را مشخص کند نیاز به آزمایشات بیشتر و پیچیده تری است تا پزشک از سلامت مادر و جنین اطمینان حاصل کند.

خانم هایی که به بیماری های رایج دوران بارداری من جمله دیابت بارداری مبتلا هستند معمولا با رژیم غذایی خاص بیماری آنان مرتفع می گردد.

در این رژیم غذایی باید مصرف قند و کربوهیدرات محدود شود تا فرد به سلامت کامل برسد.

در بعضی مواقع برای کاهش سطح گلوکز خون از انسولین استفاده می کنند و لازم است این گونه از افراد رژیم های خاص خود را رعایت کنند، ورزش های روزانه و خاص خود را داشته باشند و در زمان مقرر نسبت به مصرف انسولین خود اقدام کنند.

30 الی 40 درصد از خانم هایی که در حین بارداری به دیابت مبتلا می شوند، پس از زایمان تا چندین سال هم چنان به دیابت گرفتار می شوند. بنابراین کنترل وزن پس از زایمان می تواند به کم کردن این خطر کمک شایانی داشته باشد.

 

مشکلات سیستم گوارشی دوران بارداری

یکی دیگر از بیماری های رایج در دوران بارداری مشکلات گوارشی است که زنان باردار را گرفتار می کند.

از مشکلات گوارشی می توان به استفراغ شدید بارداری اشاره نمود. در این بیماری، خانم باردار  گرفتار استفراغ های شدید و غیرنرمال می شود.

این استفراغ ها از حالت تهوع صبحگاهی بیشتر بوده و غالبا پس از چند ماه اول مرتفع می گردد. در این مشکل، فرد پس از استفراغ های شدید، گرسنگی زیادی را متحمل شده و آب بدن زن باردار از بین می رود و توازن مایعات بدن بهم می خورد.

 

بیماری های رایج دوران بارداری

همچنین یکی از بیماری های که خانم های باردار می توانند در هر شرایطی به آن مبتلا شوند، آبله مرغان است.

از اینرو زنان باردار دائما این نگرانی و اضطراب که تحت الشعاع این بیماری کودکان آن ها در معرض خطر قرار بگیرند را دارند.

درنهایت این نکته را نیز فراموش نکنید که مصرف برخی داروها می تواند باعث آسیب وارد شدن جدی به جنین شما شود. به همین علت تحت هیچ شرایطی نباید به سراغ آن ها بروید.

از علائم بیماری ‌های رایج دوران بارداری مثل استفراغ، کم شدن وزن فرد است که با از بین رفتن مایعات بدن همراه می‌باشد.

این بیماری در بیمارستان با مصرف داروهای ضد استفراغ و تغذیه درون وریدی بهبود پیدا می کند. لازم به ذکر است که خانم باردار نباید بدون تجویز پزشک و به طور خودسرانه اقدام به مصرف داروهای ضد استفراغ کند.

 

در این مطلب کیدمام به برخی از بیماری ‌های رایج دوران بارداری پرداخته شد. اهمیت این دوران برای مادر و جنین بسیار حیاتی است و در صورت بروز یک بیماری در مادر، احتمال بروز مشکلات عدیده برای خود او و جنین تا پایان عمر دور از انتظار نیست.

لینک کوتاه این مطلب:

https://kidmam.ir/?p=62170

اشتراک گذاری این مطلب

مطالب مرتبط

مشاغل VIP

دکتر مریم شهبازی
آتلیه عکاسی سها
کودک
جشن
کلینیک
آتلیه
مهدکودک
ماساژ
رستوران
سیسمونی
اسباب بازی
لیاس مادر
لباس کودک

رپرتاژ

تبلیغات

دلپری 2
تبلیغ 2
پیمایش به بالا