رپرتاژ

تبلیغات

دلپری 2
تبلیغ 2

کنجد را از سه ماه دوم بارداری بخورید

کنجد در بارداری

شما در سه ماه دوم بارداری می توانید برخی خوراکی ها را به لیست تغذیه خود اضافه کنید.کنجد یکی از همین خوراکی های مغذی است.

از نظر طب قدیم ایران، طبع كنجد گرم است. كنجد بسیار مغذی است و در اكثر كشورهای فقیر به عنوان جانشین گوشت و شیر بكار میرود. 

خواص کنجد عبارتند از:

تامین کننده کلسیم بدن، تامین اسید فولیک، تامین آهن و روی برای رفع خستگی، درمان کم خونی، ضد التهاب، آنتی اکسیدان، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، تامین ویتامینهای مورد نیاز، چاق شدن، بهبود سوخت و ساز بدن، پیشگیری از پوکی استخوان و استحکام استخوانها و دندانها است.

همچنین استفاده از کنجد و روغن کنجد به کاهش خطر سکته قلبی، پیشگیری از سرطان و درمان یبوست کمک می‌کند و برای افزایش توان جنسی در مردان مؤثر است.

از طرفی مصرف کنجد در بارداری با تامین نیاز بدن مادر و جنین به انواع ویتامینها و مواد معدنی به رشد و سلامت جنین کمک شایانی خواهد کرد.

تحقیقات انجام شده توسط کارشناسان، اثر مثبت روغن کنجد بر تکامل دستگاه عصبی نوزدان را که به دلیل وجود اسیدهای چرب موجود در کنجد است، نشان میدهد.

 خواص کنجد در بارداری

دانه کنجد به عنوان یک دانه روغنی حاوی ترکیب از اسیدهای چرب اشباع نشده، چربی، پروتئین، مواد معدنی و کربوهیدرات (قند) است.

همچنین حاوی گروه زیادی از ویتامینها می‌باشد.

ویتامین‌های موجود در دانههای کنجد، ویتامین‌های خانواده B از جمله ویتامین B1 و B2 و اسید فولیک و ویتامین E است.

هر سه عضو خانواده ویتامین B برای تکامل جنین و ارتقاء سلامتی مادر باردار بسیار مفید است.

بنابراین خوردن دانه کنجد برای زنان باردار به منظور تامین این ویتامین لازم و ضروری خواهد بود.

در سه ماهه دوم بارداری مصرف کنجد، که هم کلسیم را تامین میکند و هم امگا۳ بالایی دارد و هم روی ضریب هوشی کودک تاثیر می گذارد، توصیه شده است.

در سه ماهه‌ سوم بارداری که سیستم عصبی جنین در حال تکمیل می‌باشد و توانایی‌هایی مثل خندیدن، راه رفتن و تکلم در او شکل می‌گیرد، باید پیام‌های عصبی از طریق مغز ارسال گردد .

برای این که مغز سالم شکل گیرد به املاح و ویتامین‌های متعددی نیاز است که یکی از آنها کلسیم می‌باشد .

30 گرم دانه کنجد حدود 25 درصد کلسیم مورد نیاز را تأمین می‌کند که معادل یک سوم لیوان شیر است.

پس دانه کنجد می‌تواند به عنوان منبع کلسیم مناسب در دوران بارداری نیز به شمار رود.

علاوه بر این دانههای کنجد منبع خوبی از مس، منگنز، فسفر و منیزیم در دوران بارداری هستند.

یکی از مشکلات رایج مادران در دوره بارداری و از مسائلی که زنان باردار با آن مواجه هستند، کمبود و فقر آهن می‌باشد و نیاز به مصرف آهن در این دوره به شدت افزایش می‌یابد.

حجم خون در دوره‌ بارداری تقریباً دو برابر می‌شود، همچنین سلول‌های خونی جنین و جریان خون‌ آن در این دوره در حال شکل‌گیری می‌باشد.

بنابراین مصرف 30 گرم کنجد به صورت روزانه یک پنجم نیاز آهن را تامین خواهد کرد.

از دیگر فواید خوردن کنجد در بارداری، وجود آنتی اکسیدانهای موجود در دانه کنجد و روغن آن میباشد که در تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین موثر است.

نکات مهم در زمینه مصرف کنجد و روغن کنجد در بارداری

یکی از زمان‌هایی که به هیچ وجه نباید انواع مواد غذایی و داروهای گیاهی را بدون مشاوره با پزشک مصرف کرد، دوران بارداری است .

زنان باردار باید در استفاده از هرگونه ماده غذایی، داروی شیمیایی و حتی داروهای گیاهی با احتیاط کامل عمل نمایند،چرا که سلامت جنین ممکن است در خطر قرار بگیرد.

زیادهروی و افراط در مصرف کنجد و روغن آن خطر سقط جنین را افزایش می دهند.

به همین دلیل همان قدر که مصرف زیاد آن در ماههای نخست بارداری میتواند نامطلوب باشد، مصرف آن در ماه آخر بارداری و به ویژه یک هفته به زایمان میتواند به انجام زایمانی طبیعی و آسان کمک کند.

به طور کلی لازم است زنان باردار در مصرف کنجد در بارداری اعتدال را رعایت کرده و با پزشک خود در این باره مشورت نمایند.

لینک کوتاه این مطلب:

https://kidmam.ir/?p=54112

اشتراک گذاری این مطلب

مطالب مرتبط

مشاغل VIP

دکتر مریم شهبازی
آتلیه عکاسی سها
کودک
جشن
کلینیک
آتلیه
مهدکودک
ماساژ
رستوران
سیسمونی
اسباب بازی
لیاس مادر
لباس کودک

رپرتاژ

تبلیغات

دلپری 2
تبلیغ 2
پیمایش به بالا